Sådan laver du proteinvafler!
Denne opskrift kan laves som pandekager eller vafler. Måleforholdene nedenfor giver tre store portioner til mig. Vaflerne kan let nedfryses, hvilket jeg ofte gør. Hvis jeg ikke ønsker mange vafler, halvere jeg opskriften.
Ingredienser:
- 2 deciliter ubehandlede gammeldags havregryn
- 2 deciliter fedt fri hytteost
- 6 æggehvider eller 2 deciliter flydende æggehvider
- 1 scoop vanille protein pulver (scoopet skal give 25+ gram protein)
- 1 spiseske vanille ekstrakt
- ½-1 spiseske kanel (afhængigt af din gane)
- Sødemiddel, hvis du ønsker dette. Jeg bruger det ikke, fordi jeg tilføjer lidt søde ting på toppen.
Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienserne sammen i en blender eller brug en stavblender.
Lad dejen stå i fem minutter.
Klargør dit vaffeljern eller stegepande, som du ville med enhver anden vaffel eller pandekage. Steg dejen til protein vaflerne (eller pandekagerne) er fine gylde og brune.
På toppen kan der kommes masser af frugt, skyr, yoghurt, jordnøddesmør eller andet godt. Proteinvaflerne kan toppes med lige hvad du ønsker.
Jeg kan godt lide at bruge jordnøddesmør som topping, for at få lidt sundt fedt involveret i opskriften, fordi på egen hånd, indeholder disse proteinvafler 50% protein, 40% kulhydrater og 10% fedt.
Topping tips: Citroner, appelsiner, æbler, ferskner, bananer, bær, ahornsirup og syltetøj – Find selv på flere gode toppings til dine vafler. Skriv dem gerne i kommentar feltet.
Vaflerne er gode varme eller kolde. Da jeg var i skole, var jeg kendt for at bære dem rundt i min taske og for at spise dem imellem i pauserne.
Her til sidst kommer så dit endelige dilemma. Hvad er du mest til proteinvafler eller proteinpandekager?
Velbekomme!